Отримали лист від колекторів? Що робити?

На даний час в стані ліквідації в Україні перебуває велика кількість банків. Банкрутуючи останні намагаються продати кредитні портфелі із кредитними договорами третім особам (колекторам), у яких виникає право вимоги на отримання боргу замість Банку.

лист від колекторів

В багатьох випадках після отримання права на вимогу боргу колектори намагаються отримати гроші від Вас в будь-який спосіб.

Починаються телефонні дзвінки Вам, Вашим родичам, СМС, листи із погрозами, вимоги в добровільному порядку погасити заборгованість.

Як протидіяти в таких випадках?  Можна написати їм лист-вимогу і відправити поштою. Нехай надають Вам відповідь про правомірність своїх дій відповідно до ЗУ «Про звернення громадян».

Приклад листа колекторам:

 

Начальнику департаменту

примусового стягнення заборгованості

ТОВ _____________________

 

Іванов Іван Іванович

03040, м. Київ

вул. Васильківська буд. 3 кв. 5

т. (067)-00-00-00

 

ВИМОГА

про зупинення незаконних претензій

по погашенню заборгованості

 

У лютому 2019 року на мій мобільний телефон почали дзвонити невідомі особи, що представляються працівниками ТОВ _________ і вимагати від мене погашення боргу перед ПАТ «Платинум банк», яку я начебто маю у Банку відповідно до умов кредитного договору.

Під час телефонних дзвінків Ваші співробітники мені постійно погрожують вимогами примусового стягнення заборгованості за рахунок наявного у мене майна, примусового опису та арешту цього майна, а також його подальшої реалізації на аукціоні.

Співробітники ТОВ ______________ телефонують моїм родичам, на мою роботу, моїм друзям і розповсюджують про мене конфіденційну інформацію, що охороняється Законом України «Про захист персональних даних».

Під час дзвінків співробітників Вашого ТОВ останні мене ображають нецензурними висловами перед родичами, друзями, третіми особами.

Мені невідомо про наявність заборгованості у мене в ТОВ_______.  Крім того мені не зрозумілі підстави  вимог про повернення грошей від співробітників Вашої організації.

Мені не було надано жодного документа, що підтверджує право переуступки вимоги.

На даний час погрози співробітників Вашого ТОВ мають склад дій, які в Кримінальному кодексі України містяться в ст. 189 «Вимагання».

У разі продовження вимагання я змушений буду звернутись до Управління національної поліції із відповідною заявою про скоєння кримінального злочину.

Крім того, такими своїми діями Ваші співробітники порушують мої права, закріплені в ст. 32 Конституції України, а саме щодо порядку збору та зберігання конфіденційної інформації.

Відповідно до чинного законодавства усі відомості, що дозволяють мене ідентифікувати  — це мої персональні дані, які без моєї письмової (!) згоди не можуть бути зібрані, оброблені і використані.

Доводжу до Вашого відома, що для встановлення законності вимог ТОВ про погашення боргу прошу на протязі 10 робочих днів з моменту отримання цього листа надати мені наступну інформацію:

  1. завірену належним чином копію установчих документів ТОВ;
  2. довіреність, видану працівнику ТОВ для підтвердження повноважень на переговори від імені ТОВ або завірену копію наказу про прийняття працівника на роботу;
  3. завірену належним чином копію кредитного договору, на підставі якого співробітники Вашого ТОВ вимагають від мене сплату заборгованості;
  4. завірену належним чином копію про право переуступки вимоги;
  5. завірену копію моєї згоди на обробку персональних даних Вашим ТОВ;
  6. завірену належним чином копію руху грошових коштів по моєму рахунку;
  7. розрахунок суми заборгованості;
  8. всі інші документи, що підтверджують виникнення моєї заборгованості.

 

*Дана вимога про надання Вами документів та інформації не є згодою на обробку моїх персональних даних, а також не є згодою щодо вимог ТОВ на погашення боргу.

 

У випадку ненадання вищезазначених документів я залишаю за собою право звернутися до правоохоронних органів України із заявою про притягнення співробітників ТОВ до кримінальної та адміністративної відповідальності.

 

 

 

 

 

 

дата                                                                                                              підпис                                                       Іванов І. І.

Оставить комментарий

avatar
  Подписаться  
Уведомление о